Zo zorg je voor verfrissing in je woning

Tel 056 32 00 32
Loofstraat 18 - 8500 Kortrijk

Te warm in huis?

Zo zorg je voor verfrissing in je woning

De temperaturen bereikten de afgelopen weken recordhoogtes, nationale droogte dreigt en zelfs de airco blijkt niet opgewassen tegen de warmte… Het is heet.

Hoe zorg je ervoor dat je niet oververhit raakt in je eigen woning? Het Fleximmo team geeft je graag enkele verfrissende tips mee.

Blog Fleximmo verfrissing in huis

Ramen en deuren sluiten?

Wie denkt aan verfrissing, denkt logischerwijs aan het openzetten van alle ramen en deuren in huis. Maar op die manier nodig je de warmte uit in je woning. Sluit je ramen en deuren om vijand nummer 1 - de warmte - buiten te houden. 

Isoleren, isoleren en isoleren

Een goed geïsoleerde woonst (Tips nodig? Contacteer ons team hier) houdt je tijdens de winter mooi warm. Tijdens de hete zomermaanden zorgt isolatie voor het omgekeerde effect. Goed geïsoleerde wanden houden de hitte tegen. Heb je net een woning aangekocht of start je deze zomer met renoveren? Denk dan zeker eens aan het magische effect dat een goede laag witte verf kan hebben tijdens de zomer: hoge reflectie betekent een koeler huis. 

De tuin: een oase van afkoeling

Van plan je eerste (t)huis aan te kopen? Kies dan voor een woning met tuin. Een groene achtertuin is de ideale locatie om verkoeling op te zoeken tijdens de zomer. Blaas een zwembadje op, vul die kleurrijke waterballonnen en rol de tuinslang uit. 100% verfrissing gegarandeerd!

De ochtendstond heeft isolatie in de mond

Na een hete, bezwete dag sla je ’s avonds met plezier alle ramen open: je verdient toch een koele nacht? Let op: dit is een misopvatting bij heel wat personen. De laagste temperaturen worden niet gehaald na middernacht. Zeker in steden heb je nog last van stralingswarmte: muren van gebouwen nemen overdag heel wat warmte op om deze na zonsondergang af te geven. 

Ons advies? Open je ramen pas tussen 7 en 10 uur ’s ochtends. Graag gedaan.

Zelf nog tips?

Beschik je zelf nog over een ruim arsenaal aan verkoelingstips? Laat het ons hier weten.

Zit je met vragen rond isolatie, verkoeling, een woning aankopen of anderen? Ons Fleximmo team staat voor je klaar. Fris, uiteraard!