Renovatie stappenplan

Tel 056 32 00 32
Loofstraat 18 - 8500 Kortrijk

Volg ons stappenplan en je gaat van puin naar droomhuis

Heb je onlangs zelf je (eerste) eigen woning aangekocht en steek je zelf de werkhanden uit de mouwen om het huis wat op te frissen? Om een verbouwing tot een goed einde te brengen, stel je best een stappenplan op. Dus wacht even met het bovenhalen van de sloophamer: we geven je eerst enkele tips om geen tijd en geld te verliezen bij je verbouwingen. 

Check de fundering

Rijhuis, villa, hoeve of studio: elke woning is uniek. De karakteristieken van je aangekochte huis bepalen dus de schaal van de verbouwingswerken. Om je budget en je looptijd zo nauwkeurig mogelijk in te schatten, laat je best de installaties voor verwarming, sanitair en elektriciteit controleren. Ruimtes die niet aan de vastgelegde normen voldoen, fris je eerst goed op. Tegenwoordig scoren duurzame woningen en wie inzet op energiezuinigheid wordt beloond met voordelen. Vragen over deze normeringen? We helpen je graag verder.

Fleximmo blog renovatie huis

Bouwvergunning of niet?

Droom je van een uitgebreid terras of een extra woonuitbreiding? Houd dan rekening met de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning. Ook deze reglementeringen variëren van gewest tot gewest. Geen renovatie paniek! We begeleiden je van start tot finish bij je renovatie onderneming. 

To-do lijstjes

Je verzamelde de nodige attesten en voorschriften. De volgende stap? Een uitgebreide lijst opstellen met de te uit te voeren renovatiewerken. Lijst je puntjes hierbij op in volgorde van belangrijkheid en kijk wat kan wachten en wat niet. Bekijk dit ook over een langere periode: willen we in de toekomst ook een logeerkamer? Ook een logische, chronologische volgorde speelt een cruciale rol: je start met de afbraak en ruwbouw om vervolgens te isoleren en te vloeren met als eindbestemming de afwerking. 

Money, money, money

Je lijstjes zijn opgemaakt, de hamer en beitel liggen klaar. Nu maak je best een eigen renovatie begroting op. Hiervoor vraag je prijzen en offertes op bij verschillende partijen om deze te vergelijken. Bezoek eens een beurs (Batibouw bijvoorbeeld) en vraag raad aan familie, vrienden, architecten of Fleximmo natuurlijk om je hierbij te helpen.

Onze tips: 

  • creëer telkens een veiligheidsmarge van 10 à 15%.
  • plaats je zonnepanelen? Controleer of je niet in aanmerking komt voor bepaalde premies.

Advies

Dankzij meer dan 15 jaar praktijkervaring en verworven beroepskennis staan we je graag bij tijdens je renovatieproject. Zoek je nog een gepaste woning om te renoveren? Of zit je met vragen rond de budgettering, normen, attesten, enz.? Geef ons een seintje op 056 32 00 32.

Tot binnenkort!