Co-living is hip

Tel 056 32 00 32
Loofstraat 18 - 8500 Kortrijk

Co-living is hip

Terwijl de gemiddelde leeftijd van de Belg stijgt, daalt het aantal grote gezinnen. 1-oudergezinnen vormen al lang geen uitzondering meer. Bovendien wil de regering de kostbare open ruimte in ons land bewaren. We willen kleiner wonen en dit resulteert in opvallende, hippe immo trends zoals co-living. Welkom in het wonen van de 21e eeuw!

Fleximmo blog co living is hip

 

Woonruimte krimpt

 De gemiddelde bewoonbare oppervlakte van vergunde bouwaanvragen daalde van 105 vierkante meter in 2012 naar 90 vierkante meter vandaag. Er worden meer appartementen verkocht en bedrijven zoals IKEA spelen in op de kleinere woonruimtes met flexibele meubels. Ook onze manier van wonen verandert. De co-working werkvorm - waarbij jonge mensen samenwerken - vloeit nu ook over naar de nieuwe woonvorm co-living: een combinatie van werken en wonen. Hierbij richten inwoners hun woning in met een kleine slaapkamer en gebruiken de rest van het huis als kantoor en woonkamer. Het is een plek waar gelijkgezinden hun creative ideeën uitwisselen.

 

 Lifestyle staat centraal

De levenswijze van de bewoners staat boven het wonen zelf. De inwoners zelf zijn veelal ‘digital natives’ die zich niet op één plek willen nestelen. Ze wonen dus maar een bepaalde periode in deze - vaak luxueuze -co-living gebouwen. We spreken van een zgn. ‘transitional product’: een tijdelijke woonst. 

Kies ook jij bewust voor een kleinere woon oppervlakte? Laat het ons gerust weten.

 

Op zoek naar een eigen stek in de stad?

Wil jij het meeste uit de bewoonbare oppervlakte halen, zoek je een appartement of vind je co-living een goed idee? Bij Fleximmo ben je steeds welkom met al je vragen. 

Spring eens binnen in ons kantoor te Kortrijk of contacteer ons hier.